Λίγα λόγια για τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Φάνηκε πως προσέλκυε έντονα το ενδιαφέρον μου η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και οι τρόποι που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους. Έτσι, ακολουθώντας την επιθυμία μου σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία Ατόμου & Ζευγαριού καθώς και στη Θεραπεία Οικογένειας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες (Εκπαιδευτικό & Θεραπευτικό Ινστιτούτο Δ.& Ε. Καραγιάννη «Αντίστιξη»), όπου συναντήθηκα με την υπέροχη τέχνη της ψυχοθεραπείας, την οποία αγαπώ και χαίρομαι να βρίσκομαι στην υπηρεσία της.

Παράλληλα, ασχολήθηκα με την Εργασιακή Ψυχολογία & τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα (M.Sc. in Strategic Human Resources Management)  στο ALBA Graduate Business School, ενώ θέλησα να εμβαθύνω περισσότερο σε θέματα Ψυχοπαθολογία Βρέφους, Παιδιού & Εφήβου παρακολουθώντας αντίστοιχα πιστοποιημένα προγράμματα για θεραπευτές  στο Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμη, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης για ειδικούς ψυχικής υγείας του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BritishPsychologicalSociety) εκπαιδεύτηκα σε τεχνικές διαχείρισης άγχους και στη συμβουλευτική αντιμετώπισης αγχωδών διαταραχών(Centre for Stress Management, CityUniversity, London). 

 Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και πιστοποιημένη συντονίστρια ομάδων σχολών γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων Μ.Χουρδάκη) και συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους, ενώ έχω εκπαιδευτεί και αποκτήσει πιστοποιήσεις σε θέματα Παιγνιοθεραπείας, Συναισθηματικής Αγωγής, Ψυχοπαθολογίας και Εικαστικής Θεραπείας.


Αρχικά, συνεργάστηκα με διάφορους χώρους ψυχικής υγείας, δουλεύοντας με ενήλικες και εφήβους ή παιδιά και από το 2012 εργάζομαι και στον ιδιωτικό μου χώρο.  Δουλεύω ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες διαφορετικών ηλικιών, καθώς επίσης με εφήβους και παιδιά, παρέχοντας συνεδρίες ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων, ψυχοθεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική εφήβων και θεραπευτικό παιχνίδι για παιδιά. Ταυτόχρονα διατηρώ επαγγελματικές συνεργασίες με χώρους ψυχικής υγείας, θεραπευτικά ιδρύματα και εταιρίες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Σε εθελοντικό επίπεδο έχω συνεργαστεί ανά περιόδους με κάποιους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συμμετέχοντας σε ομαδικές προσπάθειες και απολαμβάνοντας τη χαρά της προσφοράς (Σισμανόγλειο Γ.Ν.Α. -Τομέας Ψυχιατρικής, Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου ‘’Παίδων’’. & Α. Κυριακού, Πολυιατρείο Δήμου Διονύσου, Ξενώνας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης ψυχιατρικά ασθενών «Σεμέλη»).

Πέρα από την ψυχοθεραπευτική εργασία ασχολούμαι με τη συγγραφή κειμένων για θέματα ψυχολογίας & ψυχοθεραπείας και με το συντονισμό βιωματικών ομάδων. 

Πρόσφατη συνεργασία μου είναι η δημιουργία του reachtotherapy.gr, ενός δικτύου ψυχοθεραπευτών που μαζί με τη συνάδελφό μου Καλουπτσή Αντωνία συντονίζουμε, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Πιστεύω βαθιά στη δυναμική του ανθρώπου να αναπτύσσεται, να αλλάζει, να βιώνει και να δημιουργεί τον εαυτό του και τις σχέσεις του. Και πως η ψυχοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει το χώρο εκείνο όπου ο θεραπευόμενος αν το επιτρέψει μπορεί να συναντήσει αυτές τις δυνατότητες και να δει πως οι ορίζοντες του πηγαίνουν όλο και πιο μακριά όσο ο ίδιος μετακινείται, όσο αλλάζει και ανοίγεται στη ζωή και τη χαρά, ανακαλύπτοντας έτσι ακόμα και μέσα στις πιο σκοτεινές και πληγωμένες γωνιές του ψυχισμού του, την βαθύτερη, αυθεντική ομορφιά του.