Βιογραφικό

Η Μαριέττα Μαλτά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ειδικεύτηκε στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία Ατόμου & Ζευγαριού  καθώς και στη Θεραπεία Οικογένειας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες (Εκπαιδευτικό & Θεραπευτικό Ινστιτούτο . & Ε. Καραγιάννη «Αντίστιξη»).

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και πιστοποιημένη συντονίστρια ομάδων σχολών γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων Μ.Χουρδάκη) και συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους, ενώ έχει εκπαιδευτεί σε θέματα Παιγνιοθεραπείας, Συναισθηματικής Αγωγής, Ψυχοπαθολογίας και Εικαστικής Θεραπείας.

Παράλληλα,  ασχολήθηκε με την Εργασιακή Ψυχολογία & τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και έλαβε το μεταπτυχιακό της διπλώμα M.Sc. in Strategic Human Resources Management  του ALBA Graduate Business School, καθώς και πιστοποιήσεις στην Ψυχοπαθολογία Βρέφους, Παιδιού & Εφήβου από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιατρικής Σχολής. Ακόμη,  στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης για ειδικούς ψυχικής υγείας του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society) εμβάθυνε σε τεχνικές διαχείρισης άγχους και στη συμβουλευτική αντιμετώπισης αγχωδών διαταραχών (Centre for Stress Management, City University, London).

Εργάζεται στον ιδιωτικό της χώρο από το 2012 και δουλεύει ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες όλων των ηλικιών, καθώς επίσης με εφήβους και παιδιά, παρέχοντας συνεδρίες ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων, ψυχοθεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική εφήβων και θεραπευτικό παιχνίδι για παιδιά.  Διατηρεί επαγγελματικές συνεργασίες με χώρους ψυχικής υγείας, θεραπευτικά ιδρύματα και εταιρίες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Έχει προσφέρει εθελοντικά θεραπευτική και ερευνητική εργασία σε δημόσια και ιδιωτικά πλαίσια (Σισμανόγλειο Γ.Ν.Α. -Τομέας Ψυχιατρικής, Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου ‘’Παίδων’’. & Α. Κυριακού, Πολυιατρείο Δήμου Διονύσου, Ξενώνας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης ψυχιατρικά ασθενών «Σεμέλη»).

Συμμετέχει και οργανώνει ομιλίες & σεμινάρια και ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων.

Κεντρική αξία που διαπνέει τη θεραπευτική της προσέγγιση είναι η πεποίθηση στη δυναμική πορεία του ανθρώπου να αναπτύσσεται, να αλλάζει, να βιώνει και να διαμορφώνει τον εαυτό του και τις σχέσεις του. Η ψυχοθεραπεία αποτελεί τον χώρο εκείνο όπου ο θεραπευόμενος μπορεί να συναντήσει αυτές τις δυνατότητες και τους ορίζοντες του μέσα σε ατμόσφαιρα φροντίδας, αποδοχής, ασφάλειας και εκτίμησης.