Θεραπεία ζεύγους

couple1

Ζευγάρι είναι η συνάντηση δύο ανθρώπων και η ένωση των κόσμων τους. Σ΄αυτή τη συνάντηση ο καθένας έρχεται με τις δικές του προσδοκίες , ευχές και επιθυμίες. Και οι δύο προσδοκούν τη βίωση της ευτυχίας. Συμβαίνει πολλές φορές η διαφορετικότητα του άλλου να κλονίζει τα θεμέλια της ευτυχίας που με τόση λαχτάρα μπήκαμε να προσφέρουμε και να δεχτούμε. Η ηρεμία και ο έρωτας μπορεί να δώσουν τη σκυτάλη στην ένταση και την απόσταση.

Στη θεραπεία ζεύγους δίνεται η ευκαιρία στον κάθε σύντροφο να συνειδητοποιήσει τη σημασία της δικής του συμμετοχής στη δημιουργία χαράς στη σχέση.

Στόχος δεν είναι η αναζήτηση συμβιβαστικών λύσεων που τελικά δεν ικανοποιούν κανέναν, αλλά η ανάδειξη κοινών τρόπων συνύπαρξης.

Όταν ο άλλος βιώνεται ως πηγή εμπλουτισμού η διαφορετικότητά του δεν αποτελεί απειλή, αλλά αφορμή για αναζήτηση διαύλων επικοινωνίας και τρόπων σχετίζεσθε.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο οι σύντροφοι μπορούν να κατανοήσουν τις ομοιότητές τους, να αναγνωρίσουν τα στοιχεία εκείνα που τους έφεραν κοντά και να ενσωματώσουν τις διαφορές τους ως πηγές ομορφιάς από τις οποίες μόνο να κερδίσουν έχουν.

Δέσμευση δε σημαίνει αναζήτηση της χρυσής τομής.

Δέσμευση είναι η ελευθερία να μοιράζομαι τον κόσμο μου με έναν άλλο άνθρωπο, να εξερευνώ και να εμπλουτίζομαι από το δικό του κόσμο και να συναντιέμαι μαζί του σε έναν καινούριο και μοναδικό γαλαξία.